Image
Image
Umetnički direktor

Vladimir Marković

Akademik prof. dr Vladimir Marković rođen je 1967. godine u Prištini, Srbija. Osnovno muzičko obrazovanje završio je u Muzičkoj školi "Mokranjac" u Beogradu, nakon čega upisuje Školu za muzičke talente u Ćupriji. Sa 14 godina upisuje Muzičku akademiju u Novom Sadu, u klasi prof. Pavela Vernikova. Dalje školovanje nastavlja na Centralnom Muzičkom Učilištu Moskva u klasi prof. Maje S. Glezarove. 1986. godine upisuje Konzervatorijum Čajkovski u klasi profesora Sergeja Kravčenka, katedra L. Kogan, a 1991. godine diplomira i magistira na istoimenom konzervatorijumu. Na Univerzitetu Istočno Sarajevo 2011. godine brani magistarski rad sa solističkim koncertima, dok 2017. godine doktorira na Univerzitetu Slobomir u Bijeljini. Međunarodna akademija nauka i umetnosti (MIANU) 2018. godine dodelila mu je titulu akademika.

Godine 1991. prof. dr Vladimir Marković dobija posebnu nagradu na "Jeusse Musical International Competition" u Beogradu kao najbolji izvođač među učesnicima iz Jugoslavije. Takođe, pobednik je raznih muzičkih takmičenja bivšeg Sovjetskog Saveza. Kao izvođač bio  je na turnejama po Nemačkoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Grčkoj, Kipru, Srbiji. Sarađivao je sa dirigentima kao što su Rudolf Barshai, Konstantin Krimets, Pavel Kogan. Akademik prof. dr Vladimir Marković bio je koncertmajstor Kamernog orkestra "Virtuozi di Kuhmo" Finska, Kamernog orkestra "Sifonjeta" Beograd, Kamernog orkestra "Kraljevski Gudači Sv. Đorđa".

Akademik prof. dr Vladimir Marković aktivno se bavi nastavnim aktivnostima za koje je dobio nagrade od strane Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Republike Srbije. Organizator je seminara za mlade nastavnike, akreditovanog od strane Zavoda za unapređenje i obrazovanje Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Član je žirija međunarodnog takmičenja Jon Vidu, Rumunija. Već 20 godina je nosioc projetka i seminara gudača u Banji Koviljači. Bio je angažovan na Akademiji lepih umednosti od 1998. do 2005. godine. Tvorac je zvučnog udžbenika dvd, "Najzatupljeniji koncerti za OMŠ". Bio je angažvan u Školi za muzičke talente u Ćupriji, SMŠ Slavenski, MŠ Mokranjac.

Akademik prof. dr Vladimir Marković šef je katedre za gudačke i žičane instrumente na Muzičkoj akademiji, Univerzitet Istočno Sarajevo, a paralelno je angažovan i na Univerzitetu Slobomir.

Image
Violina

Yeonju Jeong

Yeonju Jeong počela je da svira violinu sa pet godina. Već sa devet godina osvojila je prvu nagradu na Nacionalnom studentskom muzičkom takmičenju u rodnoj Koreji. Nakon završene Srednje umetničke škole u Seoulu primljena je na Univerzitet YeonSe. Yeonju je nastavila razvijati svoju muzičku estetiku, strast i filozofiju za violinu pohađajući razne majstorske radionice širom sveta. Doktorske studije zevršila je na Konzervatorijumu "Petar Ilič Čajkovski" u Moskvi u klasi profesora Sergeja Kravčenka.

Godine 2001. Yeonju Jeong osvaja prvu nagradu na internacionalnom muzičkom takmičenju u Sofiji, Bugarska pod nazivom "Muzika i zemlja". Nastupala je u Rusiji, Grčkoj, Poljskoj, Italiji, Austriji, Koreji, Nemačkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Bosni i Hercegovini. Trenutno je zaposlena kao profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Nakon njenog resitala u Radijskoj dvorani u Atini, mediji su je opisali kao "violinistkinju koja poseduje dubinu izraza i sposobnost stvaranja jedinstvenih i dubokih zvučnih boja.". Nakon nastupa sa Sejong filharmonijskim orkestrom 2010. godine i kritičari su iskazali jednak stav: "Čistoća i jasnoća veoma su snažne u njenoj mladalačkoj izvedbi. Yeonju Jeong je obećavajuća mlada violinistkinja sa posebnim talentom za izražavanje lepote forme kroz vlastitu interpretaciju".

Image
Violina

Evelina Paprotska

Evelina Paprotska rođena je 18.06.1960. godine u Odesi, Ukrajina. Muzičko obrazovanje je stekla u rodnom gradu. Odesko Državno muzičko učilište je završila 1979. godine u klasi profesora Marka Zingera. Iste godine je upisala Odeski Državni Konzervatorijum A. V. Neždanova, gde je 1984. godine diplomirala u klasi profesora Aleksandra Stanko. Tokom muzičkih studija nastupala je kao solista i kamerni muzičar na različitim muzičkim manifestacijama i imala i nekoliko solističkih nastupa na Nacionalnoj televiziji Ukrajine.

Evelina Paprotska je od 1982. godine radila u Nacionalnom orkestru Odeske filharmojije u grupi prvih violina. Kao član orkestra Odeske filharmonije nastupala je u gradovima bivšeg Sovjestkog Saveza, Moskva - Velika sala Moskovskog konzervatorijuma, Sankt Peterburg - Velika sala Filharmonije, u Kijevu i drugim gradovima. Kao član orkestra gostovala je u zemljama Evrope, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Za vreme rada u Nacionalnom orkestru Odeske filharmonije održala je nastupe u velikom broju koncertnih dvorana poput Karnegi hall u Njujorku, Musikverein koncertna sala u Beču, Orchestra hall u Čikagu, Nacionalni auditorij u Madridu, auditorija "Manuel de Falla" u Granadi, Massey Hall u Torontu, Stefaniensal u Gracu, Festspielhaus u Bregencu. Nastupala je kao kamerni muzičar u Italiji i Letoniji. Tokom rada sa Nacionalnim orkestrom Odeske filharmonije sarađivala je sa brojnim dirigentima kao što su Hobart Earl, Saulius Sondeckis i Vasilij Sinajski.

Evelina Paprotska od 2001. godine radi kao profesor violine i viole u Muzičkoj školi "Stevan Stojanović Mokranjac" u Bijeljini, Bosna i Hercegovina. Više puta je bila član kao i predsednik stručnih žirija na različitim takmičenjima u Bosni i Hecegovini i Republici Srbiji.

Image
Violina

Marina Čado

Marina Čado rođena je 1968. godine u Ohridu, Makedonija gde je započela svoje muzičko obrazovanje. Srednju muzičku školu završila je u Skoplju. Kao izuzetno nadareni student dobila je državnu stipedniju za dalje školovanje na prestižnom konzervatorijumu "Petar Ilič Čajkovski" u Moskvi, u klasi profesora Meljnikova i Čugajeva, gde je diplomirala 1993. godine. Učestvovala je na majstorskim seminarima Žislina, Jašvilija, Čugajeva, Blagoje Dimčevskog.

Marina Čado do sada je održala brojne solo nastupe, kao i nastupe sa filharmonijskim i kamernim orkestrima u Moskvi, Minhenu, Beogradu, Skoplju i drugim gradovima Republike Makedonije, Slovenije i Srbije. Učestvovala je na festivalu "Skopsko leto", "Ohridsko leto", i mnogim drugim festivalima. Repertoar Marine Čado uključuje dela Baha, Mozarta, Betovena, Čajkovskog, Bramsa kao i dela De Falje, Dvoržaka, Prokofjeva i Šostakoviča. Nastupala je sa kamernim orkestrom Makedonske radio-televizije i sa Orkestrom opere Makedonskog narodnog pozorišta. Često nastupa sa svetski poznatim pijanistom Simonom Trpčevskim.

Marina Čado je osnivač, dugogodišnji rukovodilac i pedagog Valdorfske muzičke škole u Ljubljani, Slovenija. Osnivač je i pedagog najveće i najprestižnije privatne muzičke škole "Pijanoforte" u Skoplju, Makedonija. Takođe je spiritus movens projekata "Upoznaj instrumente“ za muzičko obrazovanje dece. Vođa je više međunarodnih kamernih sastava i bila je vođa kamernog ansambla "Skopske dame". Član je žirija na više državnih i međunarodnih takmičenja.

Image
Violina

Elena Viorica Mihăieș

Prof. dr Elena-Viorica Mihăieş je rođena 30.03.1956. godine u Resiti, Rumunija. Diplomirala je na West Univerzitetu, Fakultet za muziku u Temišvaru 1979. godine. Nakon završenih studija radila je kao profesor violine u Srednjoj muzičkoj školi "Ion Vidu" u Temišvaru, Rumunija. 2004. godine dobila je titulu Doktora muzike na držvanom Muzičkom Univerzitetu u Bukureštu.

Od 1998. do 2012. godine prof. dr Elena je radila kao inspektor za umetnost, muziku, teatar, koreografiju pri Okružnom školskom Inspektoratu okruga Timiš u Temišvaru. Kao inspektor navedenih oblasti prof. dr Elena je bila zadužena za kontrolu i upravljanje procesima obrazovanja i treninga u određenim oblastima, koordinisanje aktivnosti nastavnika, praćenje edukativnih procesa i promociju didaktičkih inovativnih inicijativa nastavnika.

Prof. dr Elena radi kao profesor saradnik na Univerzitetu Tibiscus u Temišvaru gde sprovodi edukaciju u oblasti umetnosti i kulture. Od 2000. do 2001. godine držala je kurseve i seminare iz metodologije nastave muzičke aktivnosti. 2010. godine bila angažovana na projektu “Your Practice for the Future Education”. 2011. godine je bila aktivna na projektu "Pregled muzičkih profesija u Rumuniji".

Prof. dr Elena je bila inicijator i koordinator brojnih nacionalnih i internacionalnih projekata i takmičenja. Takođe je i član mnogih stručnih žirija. Trenutno je angažovana na unapređenju kvaliteta didaktičhin i umetničkih aktivnosti.

Image
Viola

Panta Veličković

Panta Veličković je diplomirao i magistrirao violu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Petra Ivanovića. Specijalističke studije je pohađao na Visokoj školi za muziku u Kelnu, u klasi prof. Reinera Mooga.

Kao solista nastupao je sa Simfonijskim orkestrom Radio televizije Srbije, Crnogorskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom "Stanislav Binički", "Nais" simfonijskim orkestrima, kao i kamernim orkestrima "Horeum Margi", "Pro Classica", "Dušan Skovran". Nastupao je kao solo violista sa mnogobrojnim kamernim ansamblima u Srbiji- "Gudači Sv. Đorđa", "Ansambl za novu muziku", "Camerata Serbica", "Balkanska kamerna akademija". U Nemačkoj je nastupao sa "Telecom-Chur kammer orchester", "Reinische philhalrmonie" iz Koblenca i Kelnskim kamernim ansamblom sa kojim je koncertirao u zemljama bivše Jugoslavije kao i u zemljama Evrope.

Kao član i jedan od osnivača eminentnog gudačkog kvarteta Rubikon, ostvario je veći broj nastupa širom bivše SRJ na festivalima NOMUS, NIMUS, BEMUS, A tempo, Kotor Art, Budva- Grad Teatar, kao i na prestižnom festivalu kamerne muzike u Sionu.

Panta Veličković je snimio tri CD-a sa delima kamerne muzike za gudački kvartet. Na poziv Univerziteta u Osnabruku od 2006. do 2009. godine tamo gostuje kao profesor kamerne muzike. Od 2009. godine nastupa kao član i solo violista Crnogorskog simfonijskog orkestra i Beogradskog gudačkog orkestara "Dušan Skovran". Bio je predsednik žirija na takmičenju mladih umetnika jugoistočne Azije, ASEAN u Džakarti u Indoneziji, 2011. godine. Na poziv renomiranog MIN ensemblet iz Narvika, kao solo violista, krajem 2015. godine imao je turneju po gradovima severne Norveške.

Panta Veličković radi kao profesor viole na Univerzitetu u Beogradu i u Školi za muzičke talente u Ćupriji, Srbija.

Image
Kontrabas

Ljubinko Lazić

Ljubinko Lazić rođen je 1979. godine. Muzičko obrazovanje stekao je u Novom Sadu, na Cetinju, u Minhenu i Cirihu. Tokom studija na Viskoj školi za muziku u Minhenu (Hochschule für Musik München), u klasi prof. dr. Klausa Trumpfa, učestvovao je kao solista i kamerni muzičar na raznim takmičenjima i festivalima na kojima je osvojio brojne nagrade i priznanja.

Kao solitsta nastupao je sa Beogradskim filharmonijom, Makedonskom filharmonijom, Kamernim orksestrom iz Minhena, Hajlborna, Golca i Osnabruka, Vojvođanskim simfoničarima i Ruskim operskim orksestrom iz Perma. Takođe je nastupao sa poznatim muzičarima kao što su Plasido Domingo, Maskim Vengerov, Eduard Šmider, Roman Patkolo, Edgar Krap. Ljubinko Lazić ima dvanaest snimljenih diskova sa ansamblom basiona Amoroza, trilogiju i jedan disk autorske muzike sa ansamblom Beltango, trio sa Nemanjom Bogunovićem i disk originalne muzike za klavir i kontrabas.

Muzicirao je sa Bavarskim radio orkestrom, Ciriškom operom, Vitemberškim kamernim orkestrom, Internacionalnim orkestrom laureata Palpiti (I Palpiti), Mihnenskim sinfoničarima, Filharmonijom Nacije Justus Franc, Sankt-Petersburškom filharmonijom i drugima. Bio je učesnik Šlezvig-Holštajn Festivala (Schleswig-Holstein Festival) u Nemačkoj, Tango festivala u Buenos Airesu u Argentini, Lucern festvala u Švajcarskoj, Stavanger festivala u Norveškoj, Bahovog festivala u Fulti i mnogim drugim.

Ljubinko Lazić je bio sastavni član žirija na Republičkom takmičenju u Beogradu i smotri talenata u Sremskim Karlovcima. Pohađa doktorske studije na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu.

Image
Violina

Djordje Berak

Prof. Đorđe Berak diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Nakon završene akademije dodatno se usavršavao kod Sergija Švarca, Maksima Vengerova, Yehudija Menjuhina. Tokom 2005. godine završava specijalizaciju kod Pavela Vernikova u Portogruaru, Italija. Tokom studija dobitnik je velikog broja nagrada kako na republičkom i državnom nivou tako i na takmičenjima u zemljama Evrope.

Svoje radno iskustvo stekao je kao član Sarajevske filharmonije, Orkestra opere i baleta u Ljubljani, kamernog orkestra „Slovenicum“. Jedanaest godina bio je spoljni saradnik Simfonijskog orkestra RTV Slovenija. Zaposlen je kao profesor violine, viole i kamerne muzike u muzičkoj školi Vič Rudnik u Ljubljani, Slovenija. Osim pedagoškog rada svoj doprinos razvoju i permanentnoj promociji kulture daje kroz Društvo muzičara Evrope čiji je predsednik kao i  kamernog orkestra „Solisti Internazionali“ čiji je umetnički vođa.

Njegovi učenici su dobitnici velikog broja nagrada na takmičenjima u Sloveniji i inostranstvu a mnogi od njih su svoje školovanje nastavili na prestižnim stranim Univerzitetima (Mozarteum-Salzburg, Visoka škola za muziku i balet- Graz). Za odlične rezultate i ogroman doprinos u violinskoj pedagogiji Republike Slovenija mu je dodijelila najvišu titulu - svetnik.

Kao veoma poznat violinski pedagog vrlo često je angažovan kao član žirija kako u Sloveniji tako i u inostranstvu. Osnivač je Muzičkog centra „Leopold Medo“ koji ima za cilj rad sa mladom talentovanom decom u Republici Sloveniji. Kruna pedagoškog rada je ipak osnivanje Koroškog simfonijskog orkestra koji broji skoro 80 članova i svake sezone broj mladih muzičara se povećava. Osim što je osnivač Koroškog simfonijskog orkestra profesor Berak je ujedno i dirigent.

Image
Violina

Maja Jokanović

Maja Jokanović je rođena u Beogradu u porodici muzičara, gde stiče početno muzičko obrazovanje. Školovanje nastavlja u Moskvi, na Konzervatorijumu "P.I.Čajkovski" u klasi profesora Semjona Snitkovskog, na katedri Davida Ojstraha gde završava osnovne i magistarske studije.

Sa jedanaest godina nastupa kao najmladji solista do tada sa Beogradskom filharmonijom. Tokom školovanja, pored koncertnih nastupa, učestvuje na Republičkim takmičenjima gde osvaja prve i specijalne nagrade. Na Međunarodnom takmičenju “Jan Sibelius” 1980.god. u Helsinkiju, dobija Specijalnu diplomu za učešće u polufinalu. Kao solista nastupa sa Beogradskom filharmonijom, Orkestrom RTS, Zagrebačkom filharmonijom, Sarajevskom filharmonijom, Skopskom filharmonijom, Moravskom filharmonijom, Dubrovačkim Festivalskim orkestrom, sa Kamernim Orkestrom Padove i Veneta čiji je član i solista bila od 1983 do 1986. godine. U tom periodu osniva duo sa čembalistkinjom Linom Romano. Nastupa na festivalima Bemus, Nomus, Dubrovačke letnje igre, Sarajevska zima, Ohridsko leto, Marijanske Lazni, Aquila barok i mnogim drugim.

Od 1989. postaje gostujući profesor violine na Internacionalnoj akademiji u Novari, a od 1990. godine predaje violinu na FMU u Beogradu. Od 2006. do 2019. godine bila je gostujući profesor na Akademiji umetnosti u Banja Luci. Kao član žirija učestvuje na međunarodnim takmičenjima “Petar Konjović” u Beogradu, Niš-Takmičenje gudača, Takmičenje muzičkih škola Republike Srpske, a bila je selektor i član žirija na Međunarodnom takmičenju Muzičke omladine 2011. i 2016. u Beogradu, kao i član žirija na takmičenju "il Piccolo Violinio Magico" u Italiji 2016. godine. Univerzitet umetnosti u Beogradu, 2012.godine, dodeljuje Maji Jokanović Veliku plaketu Univerziteta umetnosti za izuzetne zasluge i doprinos razvoju Fakulteta muzičke umetnosti i Univerziteta umetnosti.

Image
Violončelo

Srđan Sretenović

BIOGRAFIJA
Srđan Sretenović (violončelo) je rođen u Boru, 1976. godine. Učio je violončelo u Školi za muzičke talente u Ćupriji u klasi prof. Relje Četkovića, a zatim studirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Sandre Belić, gde je diplomirao (2000), magistrirao (2003) i doktorirao 2011. godine.
Srđan je solo čelista kamernog orkestra Gudači sv. Đorđa, u kome preko dvadesetpet godina redovno nastupa u zemlji i inostranstvu. Takođe kao solo čelista nastupa u više simfonijskih orkestara kao što su "Camerata Serbica", "Novi simfonijski orkestar Makris", "Crnogorski simfonijski orkestar", "Simfonijski orkestar Boljšoj festivala", kao i Simfonijski orkestar "EUphony".

Član je Ansambla za novu muziku Gradilište, u čijem je i umetničkom veću.
Nastupao je kao solista sa Gudačima sv. Đorđa, kamernim orkestrom "Camerata Accademica" iz Novog Sada, Simfonijskim orkestrom RTS-a, Simfonijskim orkestrom Crne Gore, Orkestrom Vojske Srbije i sa horom Collegium Musicum. Godine 2005. bio je finalista takmičenja Muzičke omladine u Beogradu. Dobitnik je više nagrada časopisa Muzika klasika i nagrade "Aleksandar Pavlović" sa Ansamblom za novu muziku Gradilište. Srđan redovno nastupa na domaćim i inostranim festivalima kao što su Čelo fest, BEMUS, A-TEMPO, NOMUS, NIMUS, Mokranjčevi dani i Međunarodna tribina kompozitora u Beogradu. Od 2015. godine bavi se i autorskim radom gde se posebno izdvojila kompozicija "Četiri songa iz jedne varljive filmske slike" za violončelo i gudače. Premijerno je izvedena u novembru 2018. godine sa Gudačima sv. Đorđa u Galeriji RTS-a u Beogradu.

Srđan je osnivač i umetnički direktor muzičkog festivala Čeloton (Cellothon Music Festival), koji je po prvi put održan u oktobru 2019. godine u Beogradu. Snimao je za radio i televiziju Beograd, ansambl Gradilište, kao i za CD produkciju Muzičkog informativnog centra i Muzikološko društvo Srbije.
Zaposlen je kao vanredni profesor na Katedri za gudačke instrumente na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.
 

Image
Violina

Marko Josifoski

Marko Josifoski (1978) je počeo da svira violinu sa pet godina u muzičkoj školi “Kosta Manojlović” u Zemunu , a njegov prvi profesor je bio prof.Zoran Milenković Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof.Dejana Mihailovića. Usavršavao se na Konzervatorijumu u Bernu u klasi čuvenog prof. Igora Ozima. Tokom studija bio je stipendista švajcarske vlade.Pohađao je kurseve u Austriji, Nemačkoj, Sloveniji, Izraelu i Americi kod profesora: Ide Hendl, Šlomo Minca, Ruđera Ričija,Edvarda Grača, Nam-Jun-Kim, Tomasa Brandisa, Igora Ozima Milana Viteka... Bio je član “umetničkog muzičkog kampa Interlohen” gde je svirao sa svetskim simfonijskim orkestrom. Svirao je za UNICEF (Parma), u Ujedinjenim nacijama u Njujorku, i na mnogim festivalima u zemlji i inostranstvu.Predstavljao je Jugoslaviju 1990. na evrovizijskom koncertu mladih solista u Istanbulu.Dobitnik je mnogih prvih i specijalnih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima u bivšoj Jugoslaviji, kao i mnogih internacionalnih nagrada: Premio Mocart u Veroni, u Strezi, u Češkoj Republici ”Jan Kocijan”, u Italiji ”Rodolfo Lipicer”, ”Zlatni anđeo” za najuspešnijeg mladog umetnika... Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Beograda za visoka umetnička dostignuća, nagrade Srpske Akademije nauka i umetnosti za najuspešniji koncert u sezoni , kao i nagrade radio Beograda za umetnika godine.Nastupao je u Italiji, Americi, Austriji, Rusiji,Izraelu, Češkoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Švedskoj, Sloveniji,Grčkoj, Makedoniji. Kao solista odsvirao je veliki broj koncerata sa:Beogradskom filharmonijom, simfonijskim orkestrom RTS, Makedonskom filharmonijom, orkestrom VJ “Stanislav Binički”, Rumunskom filharmonijom, Turskim simfonijskim orkestrom, Svetskim simfonijskim orkestrom u Americi, kao i sa mnogim kamernim orkestrima u zemlji i inostranstvu.Pored mnogih dela snimio je svih 10 Betovenovih sonata sa Zarifom Alizade koje je 2007 izdao PGP-RTS.Od 2002. radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a  od 2014.godine prelazi i nastavlja da radi na FMU u Beogradu.

Image
Violina

Vitalij Gulijčuk

VITALIJ GULIJČUK završio je školu za talente „N.V. Lisenko“ pri konzervatoriju „Čajkovski“ u Kijevu u klasi prof. Z. Mahtine. Diplomirao na Nacionalnoj muzičkoj akademiji „Čajkovski“ u Kijevu 1986.godine, u klasama prof. A. Šterna i A. Vinokurova. Po završenoj akademiji radio: kao koncert majstor kamernog orkestra Rovenske Filharmonije,Nacionalnoj državnoj operi u Lavovu i Nacionalnom orkestru filharmonije u Lavovu. Kao solist i član različitih ansambala nastupao u Italiji, Francuskoj,Nemačkoj, Holandiji, Belgiji, Poljskoj, Rusiji, Ukrajini, Švajcarskoj i Srbiji i Crnoj Gori.(Kotor, Bar, Podgorica, Beograd, Novi Sad i dr.). Od 1998.godine radio je kao profesor violine u Muzičkoj školi u Kotoru i muzički saradnik na Muzičkoj akademiji na Cetinju na katedri za violinu, a od školske 2002/2003.g. radi u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu kao profesor violine i kamerne muzike. Od početka pedagoškog rada postiže vidne rezultate. Njegovi učenici nastupaju na takmičenjima u zemlji (Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola, Savezno takmičenje) i inostranstvu (Europiean Young Musicians Competition «Citta di Barletta», «Enesku» u Rumuniji, Prvo internacionalno takmičenje «Stefan Milenković» i osvajaju najviša priznanja takmičući se kao solisti na violini i kao članovi kamernih sastava. Učestvovao je u radu žirija na saveznim i republičkim takmičenjima u disciplini violina I kamerna muzoka kao i Festivalu muzičkih škola Srbije 2005.g. u Lazarevcu. Učestvovao je u radu na «Yale Masterclass» kao predavač.